Víctor López Ferrando

Matemàtiques, informàtica, política i divulgació.

Sobre mi

Última actualització: 24 de d’octubre de 2018.

Els meus orígens estan a Castelló de la Plana, on vaig nàixer, créixer i —gràcies a multitud de bons mestres— desenvolupar la meua passió per aprendre. Actualment visc a Barcelona, on vaig arribar el 2007 per cursar els meus estudis d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques a la Universitat Politècnica de Catalunya, concretament al CFIS.

Un cop graduat, vaig treballar durant dos anys com a enginyer informàtic en una empresa de nova creació, experiència molt positiva on vaig estar en contacte per primer cop amb la realitat d'aquest sector. Ara mateix continuo la meua aventura en el camp de la bioinformàtica, realitzant un doctorat en aquesta matèria al Barcelona Supercomputing Center. Es tracta de posar la informàtica al servei de la investigació biomèdica, aprofundint en el seu coneixement mitjançant simulacions i l'anàlisi de grans volums de dades. Concretament la meua recerca consisteix a desenvolupar eines informàtiques per identificar les mutacions en proteïnes que són la causa d'algunes malalties.

M'interessa tot allò relacionat amb la informàtica, la programació i la seguretat informàtica. També m'apassionen les matemàtiques i la seua docència, la política, la divulgació científica, els escacs i moltes altres coses que anireu descobrint si decidiu visitar aquest blog. La meua intenció és anar tractant tots aquests temes, d'una manera didàctica, rigorosa però propera, i també experimental; a més, vull anar compartint aquells projectes que vaja desenvolupant així com alguna que altra reflexió de caire més general.

Us dono la benvinguda i espero que gaudiu amb aquest projecte!